דיפלומטיה ותקשורת

מגמה בין תחומית וחדשנית זאת נלמדת בשפה האנגלית, שפת הדיפלומטיה והתקשורת הבינלאומית. 

באמצעות טכנולוגיות המאה ה -21 ולמידה חווייתית בכיתות, ירחיבו ויעמיקו התלמידים את ידיעותיהם בתחומי דעת שונים. הם ילמדו על היבטים מדיניים, חברתיים ותרבותיים הקשורים לעולמם. שימוש מושכל במקורות ידע, פיתוח חשיבה ביקורתית והמעורבות החברתית בפורומים ומפגשים מקוונים עם תלמידים ממקומות שונים בארץ ובעולם, הם חלק בלתי נפרד מן הלימודים.

למי מיועדת המגמה?

רק לתלמידים הלומדים ונבחנים באנגלית כמקצוע חובה ברמת 5 יח"ל.

היא מתאימה לתלמידים בעלי עניין וסקרנות, המעוניינים להכיר ולדון בנושאים אשר מאתגרים את עולמנו היום בתחומי ידע שונים: מדע, יחסים בינלאומיים, תקשורת המונית, אתיקה, תרבות וחברה.

למה כדאי לבחור במגמה?

תלמידים שיבחרו מקצוע זה יפתחו מיומנויות לתפקד כמנהיגים באמצעות אנגלית ברמה גבוהה. לימודים אלה יעצימו את התלמידים ויעודדו אותם להתחבר עם אנשים מתרבויות שונות ובעלי דעות שונות בצורה דיפלומטית.

מה כוללים הלימודים?

  • 450 שעות לימוד
  • כיתה י׳ עד סוף יב׳ – לימודי בסיס, מיומנויות התקשורת – 270 שעות לימוד
  • כיתה יב׳ – בחינת בגרות חיצונית (3 יח״ל)

התכנים הלימודיים יתמקדו בדיפלומטיה, רב תרבותיות, כוחו של סיפור, מסרים סמויים במדיה, התבוננות – באקטואליה, יחסים בינלאומיים, דיונים מודרכים, חברתיים וסביבתיים, דוברות, סגנונות מנהיגות, בניית צוותים וניהולם

  • כיתה יא׳-יב׳ – ילמדו פרק הרחבה אחד: 180 שעות נוספות – ניהול סכסוכים ויישובם
  • בסוף י"ב תתקיים הערכה בית ספרית ( 2 יח"ל).

בפרק זה התלמידים יגלו את מגוון הגורמים העומדים בבסיסו של סכסוך וכיצד לנסח מחדש את הסוגיות, לדון, ליישב סכסוך וליישם תהליכי קבלת החלטות, המבוססים על אמון והסכמה, שקיפות ומטרות משותפות. בנוסף ללימוד תיאוריות ומקרי מבחן, ישתתפו התלמידים בפעילות עם קהל בפורומים ציבוריים שונים מחוץ לבית הספר ושם יישמו את הידע שרכשו

תנאי קבלה:

  • בוגרי כיתות ט׳ שלומדים בהקבצה א׳ עם ציון של 80 לפחות.
  • כתיבת חיבור באנגלית
  • ראיון אישי באנגלית

המשך תפיסה בית ספרית

*דף הרחבה – מושגים:

  1. שלומות- well-being – רְווחה גופנית, נפשית וחברתית המושגת על ידי אורח חיים בריא, פעילות גופנית, פיתוח מודעות עצמית, חברתית, סביבתית ועוד.
  2. תפיסה אקו- (הוליסטית אקולוגית-הוליסטית) – גישה המביטה על העולם (האדם/החברה/הסביבה) מנקודות מבט שונות מגוונות, ומשלבת ביניהן לכדי ראיה שלמה (כמ מבט בקלידוסקופ). 
  3. הומאוסטזיס – מצב של שיווי משקל ביולוגי המוביל ליציבות סביבתית.
  4. קיימות (באנגלית: Sustainability) – היכולת לקיים תהליך או מצב לאורך זמן. באקולוגיה, מערכת בת קְיָמָא, היא מערכת שהמגוון הביולוגי שלה ופוריותה נשמרים לאורך זמן. ביצות ויערות בוגרים ובריאים הם דוגמאות למערכות ביולוגיות בנות קיימא. עבור בני האדם, קיימות היא הפוטנציאל לחיים של רווחה בטווח הרחוק, מבחינה סביבתית, כלכלית וחברתית.

מערכות אקולוגיות וסביבות בריאות מספקות סחורות ושירותים חיוניים לבני האדם וליצורים חיים אחרים.

ישנן שתי דרכים עיקריות לצמצום פגיעת בני האדם במערכות האקולוגיות ולשיפור השירותים שהם מקבלים מהן:

  1. ניהול סביבתי (Environmental management) – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחומי מדעי כדור הארץ, מדעי הסביבה והביולוגיה של שמירת הטבע (Conservation Biology). 
  2. ניהול הצריכה של האנושות – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחום הכלכלה. ההשלכות החברתיות והאקולוגיות של הפעילות הכלכלית יוצרות נקודות השקה בין הכלכלה ובין הקיימות. כלכלה של קיימות היא כלכלה אקולוגית שמשולבים בה היבטים חברתיים, תרבותיים, בריאותיים ופיננסיים.

בצעידה לקראת קיימות ישנם אתגרים חברתיים, שמעורבים בהם חוקים לאומיים ובינלאומיים, תכנון עירוני, תחבורה בת קיימא, סגנון חיים מקומי ואישי וצרכנות אתית. ניתן לעשות שינויים בתחומים רבים של החיים לטובת הקיימות: בצורת המגורים (למשל, כפרים אקולוגיים וערים בנות קיימא), בדרך ההסתכלות על מגזרים כלכליים ועל פרקטיקות מקצועיות (פרמקלצ'ר, חקלאות בת קיימא, בנייה ירוקה), בפיתוח מדעי של טכנולוגיות חדשות (אנרגיה מתחדשת), ובסגנון החיים האישי (למשל, קניה של מוצרי יד שנייה או השכרת ושכירת מוצרים).

*פיתוח בר-קיימא – אמצעי לניצול משאבים אשר מטרתה לענות על צרכי בני האדם לצד שימור הסביבה, כך שצרכים אלה ייענו בנוסף להווה – גם בעתיד הקרוב.
ועדת ברונדטלנד (Brundtland Commission) ניסחה את ההגדרה המצוּטטת ביותר של פיתוח בר-קיימא ולפיה זהו פיתוח "העונה על צורכי ההווה בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צורכיהם הם".

תחום פיתוח בר-קיימא יכול להתחלק באופן מושגי לשלושה מרכיבים: פיתוח בר-קיימא סביבתי, פיתוח בר-קיימא כלכלי ופיתוח בר-קיימא חברתי-מדיני.

  1. תפיסה אקולוגית – תפיסה המסתכלת באופן הוליסטי על מרקם היחסים בין האדם, החברה והסביבה ומתייחסת אליהם ככלים השלובים המשפיעים ומושפעים זה מזה.

חברתי ערכי

תפיסה שש שנתית

תכנית חברתית

תכנית ייעוצית

מנהיגות תלמידים