שכבה ז׳

בשכבה ז׳ ישנן 8 כיתות, ובהן 2 כיתת מת״ת (מנהיגות, תקשוב, תקשורת), כתו״ם, כיתת מצוינות מדעית, עמ״ט (עתודה מדעית טכנולוגית), כיתת אמנויות הבמה, כיתת יזמות ו-2 כיתות חינוך מיוחד.

בשכבה ז׳ מתקיימות פעילויות גיבוש והכלה, המסייעות לתלמידים להתאקלם בבית הספר החדש, ובהן תכניות כלבנות, אומנויות לחימה, ימי שדה, טיולים, כשלצד אלה הצוות החינוכי מספק תמיכה ועורך שיחות עם כל אחד מהתלמידים.

אנו מאפשרים לתלמיד בחירה מרובה ובכך לאפשר לו למצוא את מקומו בכיתה שנכונה לו:

  • כיתת מת״ת (תקשורת, תקשוב, מנהיגות) – לימודים המותאמים ליעדי המאה ה-21, מלימודי תחום מדעי המחשב בהדגשה על שפות תכנות, תוך דגש מיוחד על מתמטיקה, אנגלית ומדעים מדויקים, והעשרה בתחום מנהיגות, תקשורת בין אישית ותקשורת המונים.
  • מצוינות מדעית – תכנית מצוינות המאפשרת לתלמידים למצות את יכולותיהם וכישוריהם בתחום המתמטיקה והמדעים ופועלת בשני אפיקים עיקריים: תגבור ושיעורים פרטניים וכן פעילות העשרה לימודית בתחומי המדע והתרבות (סדנאות מדע בטכניון ובמדעטק, הרצאות בנושאים מגוונים, סיורים במפעלי הייטק ובתעשייה בישראל).
  • כיתת מחשב כתו״ם (מחשב לכל כיתה, תלמיד ומורה) – סביבת לימודית עשירה ופתוחה המשלבת טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות ומקדמת למידה עצמאית ושיתופית בשיטות הוראה מתקמדות באמצעות שילוב מחשב נייד בכיתה עם דגש על מיומנויות המאה ה-21.
  • עמ״ט (עתודה טכנולוגית מדעית) – לימודי מתמטיקה ופיזיקה בסביבת פיתוח משולבת רובוטים. למידה המשלבת מספר תחומים (אינטרדיסציפלינרית) ומבוססת פרויקטים ועבודה צוותית. חשיבה בעלת אופי הנדסי המעודדת כושר המצאה ופתרון בעיות.
  • כיתת יזמות – בכיתה לומדים התלמידים שיעורי כלכלה ויזמות חברתית, שיעורי חינוך פיננסיים.
  • כיתת אמנויות הבמה – טיפוח יצירתיות ומתן כלים לביטוי התהליכים העוברים על התלמידים. תכנית הלימודים מורכבת מצפייה, עיון והתנסות בשפת התיאטרון, ניתוח מחזות, לימודי משחק, בימוי והפקה.

 

התפיסה האקו-הוליסטית של בית הספר הרואה את הילד בשלמותו, הובילה את הצוות החינוכי להבנה שתלמיד הלומד בכיתה, מאפשרת לו לפעול מתוך מרכזי הכוח שלו. באמצעותם יכול להתפתח באופן מיטבי, כשבעזרת המיומנויות הכוללת שנטמיע בו לאורך השנים, הוא יוכל להתמודד עם האתגרים שמזמנת לו המציאות המשתנה בה הוא חי ומתפקד.

המשך תפיסה בית ספרית

*דף הרחבה – מושגים:

  1. שלומות- well-being – רְווחה גופנית, נפשית וחברתית המושגת על ידי אורח חיים בריא, פעילות גופנית, פיתוח מודעות עצמית, חברתית, סביבתית ועוד.
  2. תפיסה אקו- (הוליסטית אקולוגית-הוליסטית) – גישה המביטה על העולם (האדם/החברה/הסביבה) מנקודות מבט שונות מגוונות, ומשלבת ביניהן לכדי ראיה שלמה (כמ מבט בקלידוסקופ). 
  3. הומאוסטזיס – מצב של שיווי משקל ביולוגי המוביל ליציבות סביבתית.
  4. קיימות (באנגלית: Sustainability) – היכולת לקיים תהליך או מצב לאורך זמן. באקולוגיה, מערכת בת קְיָמָא, היא מערכת שהמגוון הביולוגי שלה ופוריותה נשמרים לאורך זמן. ביצות ויערות בוגרים ובריאים הם דוגמאות למערכות ביולוגיות בנות קיימא. עבור בני האדם, קיימות היא הפוטנציאל לחיים של רווחה בטווח הרחוק, מבחינה סביבתית, כלכלית וחברתית.

מערכות אקולוגיות וסביבות בריאות מספקות סחורות ושירותים חיוניים לבני האדם וליצורים חיים אחרים.

ישנן שתי דרכים עיקריות לצמצום פגיעת בני האדם במערכות האקולוגיות ולשיפור השירותים שהם מקבלים מהן:

  1. ניהול סביבתי (Environmental management) – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחומי מדעי כדור הארץ, מדעי הסביבה והביולוגיה של שמירת הטבע (Conservation Biology). 
  2. ניהול הצריכה של האנושות – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחום הכלכלה. ההשלכות החברתיות והאקולוגיות של הפעילות הכלכלית יוצרות נקודות השקה בין הכלכלה ובין הקיימות. כלכלה של קיימות היא כלכלה אקולוגית שמשולבים בה היבטים חברתיים, תרבותיים, בריאותיים ופיננסיים.

בצעידה לקראת קיימות ישנם אתגרים חברתיים, שמעורבים בהם חוקים לאומיים ובינלאומיים, תכנון עירוני, תחבורה בת קיימא, סגנון חיים מקומי ואישי וצרכנות אתית. ניתן לעשות שינויים בתחומים רבים של החיים לטובת הקיימות: בצורת המגורים (למשל, כפרים אקולוגיים וערים בנות קיימא), בדרך ההסתכלות על מגזרים כלכליים ועל פרקטיקות מקצועיות (פרמקלצ'ר, חקלאות בת קיימא, בנייה ירוקה), בפיתוח מדעי של טכנולוגיות חדשות (אנרגיה מתחדשת), ובסגנון החיים האישי (למשל, קניה של מוצרי יד שנייה או השכרת ושכירת מוצרים).

*פיתוח בר-קיימא – אמצעי לניצול משאבים אשר מטרתה לענות על צרכי בני האדם לצד שימור הסביבה, כך שצרכים אלה ייענו בנוסף להווה – גם בעתיד הקרוב.
ועדת ברונדטלנד (Brundtland Commission) ניסחה את ההגדרה המצוּטטת ביותר של פיתוח בר-קיימא ולפיה זהו פיתוח "העונה על צורכי ההווה בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צורכיהם הם".

תחום פיתוח בר-קיימא יכול להתחלק באופן מושגי לשלושה מרכיבים: פיתוח בר-קיימא סביבתי, פיתוח בר-קיימא כלכלי ופיתוח בר-קיימא חברתי-מדיני.

  1. תפיסה אקולוגית – תפיסה המסתכלת באופן הוליסטי על מרקם היחסים בין האדם, החברה והסביבה ומתייחסת אליהם ככלים השלובים המשפיעים ומושפעים זה מזה.

חברתי ערכי

תפיסה שש שנתית

תכנית חברתית

תכנית ייעוצית

מנהיגות תלמידים