חטיבת ביניים ׳לאן׳

חטיבת הביניים אליאנס חיפה נחשבת אחת החטיבות המבוקשות ביותר בעיר.
בהיותנו מחנכים תלמידים  בשלבי גיל ההתבגרות, תקופת  גיל מיוחדת ומאתגרת כאחד.

הצוות החינוכי בחט"ב כמו בבית הספר ככלל, שואף  לאפשר לכל באי בית הספר תחושת ביטחון, שייכות ומצוינות אישית. אנו פועלים לפתח בתלמידים  חוסן אישי-חברתי. כל זאת לצד הקניית  כלים ומיומנויות בעזרתן, יצליחו התלמידים להתערות בחברה ובקהילה.

בית ספרנו מהווה  מרחב חינוכי מטפח אדם-חברה-סביבה. מתוך כך, הצבנו לעצמנו מטרות אחדות, כשאחת הבולטות ביניהן היא, לבסס ראייה שש שנתית, שתבוא לידי ביטוי במישור הפדגוגי, במישור הרגשי ובמישור החברתי- קהילתי כאחד.

במהלך שלוש שנות לימודי התלמידים בחטיבה, אנו משתדלים להקנות להם מיומנויות גנריות (כמו חשיבה ביקורתית, מיומנויות פתרון בעיות, טיפוח ערכים ועמדות), מיומנויות רכות של ניהול עצמי ומיומנויות לימודיות, הנגזרות ממגוון תחומי הדעת הנלמדים בחטיבה.

על מנת ליישם הלכה למעשה את התפיסה שרואה באדם מקיים כל העת יחסים הדדיים עם החברה שבתוכה הוא צומח ובסביבה שבה הוא מתפתח, אנו ממליצים לתלמידינו ולהוריהם כבר טרם ההרשמה לכיתה ז' לבחור מסלול לימודים ייחודי.

כל תלמיד הוא פלא! הוא יחיד ומיוחד, וכשם שאנו סבורים, כי "אין תלמידים רגילים", משפט שאנו שבים ואומרים במפגשים הרבים שאנו מקיימים עם באי בית הספר, "כך גם אין כיתות רגילות".
לפיכך, ומתוך אמונה כי עלינו לאפשר לתלמיד מגוון רחב של אפשרויות בחירה, מוזמנים תלמידינו לבחור באחת בכיתות הייחודיות שלנו:  בכיתת יזמות חברתית וחשיבה כלכלית, כיתת מת"ת, כיתת מצויינות מדעית, כתו"ם או אומנויות הבמה.

לצד הלמידה אנו מעודדים תלמידים ומורים כאחד ליטול חלק פעיל בקבוצות מנהיגות מגוונות שמתקיימות בחטיבה.
כך יוכלו התלמידים ליטול חלק פעיל במועצת התלמידים, להימנות עם קבוצת המשצ"ים, להשפיע מתוך המנהיגות השיכבתית שלהם. לפעול יחד עם נציגי תנועת "תרבות" ובכלל – ליזום, להפיק, לארגן, לחלום כל העת ולעשות כל שניתן למען חלומות אלה יהפכו הלכה למעשה וישפיעו על האקלים הבית-ספרי.

המחנכים, היועצות והמורים שלנו קשובים לצרכים הרבים של התלמידים, במיוחד בימים אלה, בהם  המציאות מתאפיינת באי ודאות ובקצב מסחרר של שינויים.

נכון, אנו מעלים על נס את כל הקשור למצוינות כדרך חיים, ובמידה שווה חשוב לנו להדגיש את הצורך במיצוי כישורים בין אישיים, רגשיים וחברתיים.

אנו מאמינים בתפיסת "החינוך השלם" בה הצוות החינוכי מעורה וממשיך ללוות ולהוות גורם מתכלל של חיי התלמיד לאורך כל שעות היממה, בביה"ס ובפעילויות לאחר שעות הלימודים, זאת מתוך אותה תפיסה הוליסטית הרואה בילד עולם ומלואו  אנו מאמינים כי השילוב בין החיים בביה"ס ומחוצה לו יוצרים את האדם השלם. מתוך כך, אנו מקיימים עם התלמיד שיח על חייו במרחבי החיים השונים ומקיימים קשרים עם עולם המבוגרים והצעירים הסובב אותו. תפיסה זאת מאפשרת לנו כבית חינוך לשמור על שלומות האדם-התלמיד.

המשך תפיסה בית ספרית

*דף הרחבה – מושגים:

  1. שלומות- well-being – רְווחה גופנית, נפשית וחברתית המושגת על ידי אורח חיים בריא, פעילות גופנית, פיתוח מודעות עצמית, חברתית, סביבתית ועוד.
  2. תפיסה אקו- (הוליסטית אקולוגית-הוליסטית) – גישה המביטה על העולם (האדם/החברה/הסביבה) מנקודות מבט שונות מגוונות, ומשלבת ביניהן לכדי ראיה שלמה (כמ מבט בקלידוסקופ). 
  3. הומאוסטזיס – מצב של שיווי משקל ביולוגי המוביל ליציבות סביבתית.
  4. קיימות (באנגלית: Sustainability) – היכולת לקיים תהליך או מצב לאורך זמן. באקולוגיה, מערכת בת קְיָמָא, היא מערכת שהמגוון הביולוגי שלה ופוריותה נשמרים לאורך זמן. ביצות ויערות בוגרים ובריאים הם דוגמאות למערכות ביולוגיות בנות קיימא. עבור בני האדם, קיימות היא הפוטנציאל לחיים של רווחה בטווח הרחוק, מבחינה סביבתית, כלכלית וחברתית.

מערכות אקולוגיות וסביבות בריאות מספקות סחורות ושירותים חיוניים לבני האדם וליצורים חיים אחרים.

ישנן שתי דרכים עיקריות לצמצום פגיעת בני האדם במערכות האקולוגיות ולשיפור השירותים שהם מקבלים מהן:

  1. ניהול סביבתי (Environmental management) – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחומי מדעי כדור הארץ, מדעי הסביבה והביולוגיה של שמירת הטבע (Conservation Biology). 
  2. ניהול הצריכה של האנושות – גישה זו נשענת ברובה על ידע מתחום הכלכלה. ההשלכות החברתיות והאקולוגיות של הפעילות הכלכלית יוצרות נקודות השקה בין הכלכלה ובין הקיימות. כלכלה של קיימות היא כלכלה אקולוגית שמשולבים בה היבטים חברתיים, תרבותיים, בריאותיים ופיננסיים.

בצעידה לקראת קיימות ישנם אתגרים חברתיים, שמעורבים בהם חוקים לאומיים ובינלאומיים, תכנון עירוני, תחבורה בת קיימא, סגנון חיים מקומי ואישי וצרכנות אתית. ניתן לעשות שינויים בתחומים רבים של החיים לטובת הקיימות: בצורת המגורים (למשל, כפרים אקולוגיים וערים בנות קיימא), בדרך ההסתכלות על מגזרים כלכליים ועל פרקטיקות מקצועיות (פרמקלצ'ר, חקלאות בת קיימא, בנייה ירוקה), בפיתוח מדעי של טכנולוגיות חדשות (אנרגיה מתחדשת), ובסגנון החיים האישי (למשל, קניה של מוצרי יד שנייה או השכרת ושכירת מוצרים).

*פיתוח בר-קיימא – אמצעי לניצול משאבים אשר מטרתה לענות על צרכי בני האדם לצד שימור הסביבה, כך שצרכים אלה ייענו בנוסף להווה – גם בעתיד הקרוב.
ועדת ברונדטלנד (Brundtland Commission) ניסחה את ההגדרה המצוּטטת ביותר של פיתוח בר-קיימא ולפיה זהו פיתוח "העונה על צורכי ההווה בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צורכיהם הם".

תחום פיתוח בר-קיימא יכול להתחלק באופן מושגי לשלושה מרכיבים: פיתוח בר-קיימא סביבתי, פיתוח בר-קיימא כלכלי ופיתוח בר-קיימא חברתי-מדיני.

  1. תפיסה אקולוגית – תפיסה המסתכלת באופן הוליסטי על מרקם היחסים בין האדם, החברה והסביבה ומתייחסת אליהם ככלים השלובים המשפיעים ומושפעים זה מזה.

חברתי ערכי

תפיסה שש שנתית

תכנית חברתית

תכנית ייעוצית

מנהיגות תלמידים