בית הספר התיכון ״אליאנס חיפה״ נחשב אחד התיכונים המבוקשים ביותר בעיר.
הצוות החינוכי בתיכון, פועל ברוח תפיסת בית הספר המהווה מרחב חינוכי מטפח אדם-חברה-סביבה, על פיו כל אחד מתלמידתנו ומתלמידינו ראוי ליחס מכבד ומכיל וזכאי ליהנות משוויון הזדמנויות ולמיצוי כישוריו בכל מרחבי החיים.
אנו שואפים להצמיח בוגר מעורב, ביקורתי, רגיש לעצמו, לחברה ולסביבה, שיהיה מנהיג הנוטל אחריות על עצמו, על הקהילה, החברה והמדינה ומוביל לשינוי בתנאי מציאות משתנה, בסביבתו הקרובה והרחוקה.
אחד הכלים להשגת המטרות והיעדים הנגזרים מתפיסתנו החינוכית הוא היצע רחב של מקצועות ותוכניות לימוד לבחירת התלמידים, במטרה להבטיח את מיצוי הכישורים האישיים של כל תלמיד בהתאם לרצונותיו ולנטיותיו.
לרשות התלמידים מגוון רחב של מקצועות בחירה הנלמדים בהיקף של 5-10 יחידות לבגרות, כאשר בית הספר מוביל שינוי פדגוגי פורץ דרך, הנובע מהצורך להפוך למרחב חינוכי רלוונטי, שיאפשר לתלמידים לתפקד באופן מיטבי במרחבי חייהם בהווה ובעתיד, תוך הבאתן לידי ביטוי במציאות המשתנה תכופות. זאת באמצעות הקניית מיומנויות המאה ה-21, ובהן למידה עצמאית, יוזמה, מתן כלים לניהול זמן, גמישות, חוסן ועוד.
אנו דוגלים בגישה הוליסטית, בה ילמד התלמיד לקשור בין שלושת הממדים: אדם-חברה וסביבה, ויביאו אותו להבנה שהם פועלים ככלים שלובים הבונים יחד חיים ברי קיימא.
יעדי החטיבה העליונה לשנה"ל תשפ"ב הם:
קידום הידע וההישגים תוך שאיפה למצוינות.
קידום מיומנויות חשיבה מסדר גבוה (מיומנויות המאה ה – 21)
טיפוח תרבות של עשיה ערכית וחברתית
טיפוח תחושת שייכות וגאוות יחידה.
יצירת מרחב חינוכי סינרגי בין שלושת רבדי ההתחנכות – הפדגוגי, החברתי והערכי
שילוב מקצועות הומניסטיים תוך למידה – תהליך המתבסס על הטמעת מיומנויות, יישומן, יציאה לתהליך חקר ובסופו תוצר, המייצג את הידע שבנה התלמיד במהלך הלמידה.
אנו מאמינים בתפיסת "החינוך השלם" בה הצוות החינוכי מעורה וממשיך ללוות ולהוות גורם מתכלל של חיי התלמיד לאורך כל שעות היממה, בביה"ס ובפעילויות לאחר שעות הלימודים, זאת מתוך אותה תפיסה הוליסטית הרואה בילד עולם ומלואו אנו מאמינים כי השילוב בין החיים בביה"ס ומחוצה לו יוצרים את האדם השלם. מתוך כך, אנו מקיימים עם התלמיד שיח על חייו במרחבי החיים השונים ומקיימים קשרים עם עולם המבוגרים והצעירים הסובב אותו. תפיסה זאת מאפשרת לנו כבית חינוך לשמור על שלומות האדם-התלמיד.